logo fixed logo
szukaj koszyk
brakuje: 60,00 zł
  • O projekcie
  • Produkty
  • Nasi dostawcy
  • Przepisy
  • Ciekawostki
  • Filmy
  • Nasze sklepy
  • Ogłoszenia
  • Kontakt
  • e-sklep
  • f
  • ig
Przepisy
Przepisy
Strona główna »  Przepisy »  Szczegóły przepisu

Rosół z bażanta (3-4 osoby)

180 min.
8
średnio trudny
cały rok

Składniki:

bażancia tuszka
włoszczyzna: por, seler, korzeń
pietruszki, 2–3 marchewki
natka pietruszki

Przyprawy:
5–6 ziaren ziela angielskiego
10 ziarenek pieprzu
1 płaska łyżeczka lubczyku
1 liść laurowy
sól
mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Rosół z bażanta przygotowuje się tak samo, jak tradycyjny rosół z kury. Mięso z dodatkiem włoszczyzny gotujemy do miękkości na niewielkim ogniu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Rosół z bażanta jest ciemniejszy i mniej klarowny niż z kurczaka.Najlepiej smakuje z makaronem, posypany świeżą natką pietruszki. Może być też bazą do innych zup.
Rosół z bażanta (3-4 osoby)
 
Opinie o przepisie  
Brak opinii dla tego przepisu

Logo Dobre z lasu
Dobre z lasu

ul. Grójecka 127
02-124 Warszawa
tel. 605 384 475
info@dobrezlasu.pl

  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Deklaracja dostępności
  • USTAWIENIA COOKIES
Katalog produktów
  • Wędliny z dziczyzny
  • Syropy
  • Dziczyzna
  • Przetwory
  • Grzyby
  • Herbaty i zioła
  • Miody
  • Suplementy
  • f
  • ig
Logo lasów państwowych
powered by WEB interface