logo fixed logo
szukaj koszyk
brakuje: 60,00 zł
  • O projekcie
  • Produkty
  • Nasi dostawcy
  • Przepisy
  • Ciekawostki
  • Filmy
  • Nasze sklepy
  • Ogłoszenia
  • Kontakt
  • e-sklep
  • f
  • ig
Przepisy
Przepisy
Strona główna »  Przepisy »  Szczegóły przepisu

Powidła śliwkowe

Składniki:

dowolna ilość wypestkowanych śliwek
cukier lub gorzka czekolada 70% (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Śliwki smażymy aż do uzyskania niemal jednolitej pachnącej masy. Gorące wkładamy do słoików, zakręcamy i odstawiamy dnem do góry. Część powideł można zostawić i dołożyć do nich gorzką czekoladę (jedną tabliczkę na około 2 litry powideł). Czekoladę trzeba połamać, wrzucić do wrzących powideł i powoli, dokładnie wymieszać. Gdy czekolada się rozpuści, powidła nakładamy do słoików. W każdej wersji można dodać cukru, zależnie od upodobań smakowych.

 
Opinie o przepisie  
Brak opinii dla tego przepisu

Logo Dobre z lasu
Dobre z lasu

ul. Grójecka 127
02-124 Warszawa
tel. 605 384 475
info@dobrezlasu.pl

  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Deklaracja dostępności
  • USTAWIENIA COOKIES
Katalog produktów
  • Wędliny z dziczyzny
  • Syropy
  • Dziczyzna
  • Przetwory
  • Grzyby
  • Herbaty i zioła
  • Miody
  • Suplementy
  • f
  • ig
Logo lasów państwowych
powered by WEB interface