Gałązki suszymy na piecu, w piekarniku lub w suszarce do grzybów. Następnie wkładamy je do słoja i zalewamy olejem – gałązki powinny być całkowicie zanurzone. Zakręcamy szczelnie i odstawiamy w słoneczne i ciepłe miejsce. Po około 4 tygodniach olej przejmie zapach sosny.
Podobnie jak w przypadku oliwy, olej sosnowy robimy z młodych pędów sosny, zebranych na przełomie kwietnia i maja. Olej doskonale nadaje się do smażenia dziczyzny czy pieczenia ziemniaków.
Niewielkie kawałki mięsa z dzika w sosie grzybowym poddane zostały metodzie wolnego gotowania. Dzięki temu mięso zachowuje swoją strukturę i smak. Jest kruche a odpowiednio dobrany sos grzybowy podkreśla jego leśny smak. Gotowe danie, które wystarczy podgrzać przed podaniem.
Długo dojrzewające pieprzowe kabanosy dla fanów kiełbas w stylu hiszpańskim. 75% mięsa z dzika, 25% mięsa wieprzowego. Suche i twarde, doskonale sprawdzi się jako antipasti. Opakowanie 160 g.