Owoce obsypujemy cukrem pudrem i odstawiamy na kwadrans. Pozostałe składniki (w tym pozostały cukier puder) dokładnie mieszamy. Następnie dorzucamy owoce derenia i jeszcze raz mieszamy całość. Ciasto wylewamy na średniej wielkości blachę. Na wierzchu układamy jeżyny, wciskając je do połowy w ciasto. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 40–45 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu i wystudzeniu, ciasto możemy posypać cukrem pudrem.
Składniki:
3 jajka
1 szklanka cukru pudru
2 szklanki mąki pszennej
50 g mąki żołędziowej
4 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier wanilinowy
1 kg wydrylowanych owoców derenia jadalnego
200 g świeżych jeżyn
Kiełbasa szynkowa wyprodukowana w 100% z mięsa z dzika. Odpowiednio dobrane naturalne przyprawy oraz charakterystycznie wyczuwalny pieprz i czosnek podkreślają znakomity smak mięsa z dzika. Wędzona naturalnym dymem olchowo-bukowym.