logo fixed logo
szukaj koszyk
brakuje: 60,00 zł
  • O projekcie
  • Produkty
  • Nasi dostawcy
  • Przepisy
  • Ciekawostki
  • Filmy
  • Nasze sklepy
  • Ogłoszenia
  • Kontakt
  • e-sklep
  • f
  • ig
Przepisy
Przepisy
Strona główna »  Przepisy »  Szczegóły przepisu

Nalewka z pigwy pospolitej

Składniki:

1 kg owoców pigwy pospolitej
1½ kg cukru
½ l spirytusu 96%
około ½ l wódki 45%

Sposób przygotowania:

Dojrzałe pigwy zebrane w październiku pestkujemy, kroimy, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 10 dni. Powstały syrop zlewamy, mieszamy ze spirytusem w proporcji 1:1, odstawiamy na 8–10 tygodni, filtrujemy i zlewamy do butelek. Owoce zalewamy wódką. filtrujemy. Zlewamy po 3-4 tygodniach.

 
Opinie o przepisie  
Brak opinii dla tego przepisu

Logo Dobre z lasu
Dobre z lasu

ul. Grójecka 127
02-124 Warszawa
tel. 605 384 475
info@dobrezlasu.pl

  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Deklaracja dostępności
  • USTAWIENIA COOKIES
Katalog produktów
  • Wędliny z dziczyzny
  • Syropy
  • Dziczyzna
  • Przetwory
  • Grzyby
  • Herbaty i zioła
  • Miody
  • Suplementy
  • f
  • ig
Logo lasów państwowych
powered by WEB interface