Masło roztapiamy w dużym garnku, wrzucamy posiekaną cebulę, smażymy dopóki się nie zeszkli. Obrane ziemniaki kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce o bardzo grubych oczkach. Dodajemy do cebuli i delikatnie podsmażamy. Dorzucamy umyte liście czosnku, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę smażymy. Całość zalewamy bulionem, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu co najmniej 20–30 minut. Po tym czasie zupę blendujemy na jednolitą kremową masę. Doprawiamy śmietaną, solą i pieprzem. Można dodać odrobinę (łyżeczkę) masła, wtedy zupa będzie bardziej kremowa.
Składniki:
4 łyżki masła
2 średnie cebule
1 kg ziemniaków
2 duże pęczki czosnku niedźwiedziego*
1½ l wywaru warzywnego
1 szklanka słodkiej śmietany
sól, pieprz
Kiełbasa szynkowa wyprodukowana w 100% z mięsa z dzika. Odpowiednio dobrane naturalne przyprawy oraz charakterystycznie wyczuwalny pieprz i czosnek podkreślają znakomity smak mięsa z dzika. Wędzona naturalnym dymem olchowo-bukowym.
Kiełbasa wyprodukowana w 100% z mięsa z dzika. Dobrze wyczuwalny czosnek oraz pieprz podkreślają znakomity smak mięsa z dzika. Lekko podsuszona, pieczona i wędzona naturalnym dymem olchowo-bukowym.