Składniki:
½ szklanki igieł sosnowychSposób przygotowania:
Igły rozdrobnij, najlepiej w blenderze lub maszynce do mielenia kawy. Jeżeli pozostały jakieś większe części, to je usuń. W dużej misce wymieszaj zmielone igły, miękkie masło, cukier, skórkę i sól. Kiedy masa będzie już gładka, dodawaj partiami mąkę i zagniataj ciasto. Jeżeli jest zbyt luźne, to podsypuj je mąką. Ciasto podziel na dwie części. Z każdej z nich zroluj wałek o średnicy około 3 cm. Wałki zawiń w folię i schłodź w lodówce. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Wyjmij ciasto z lodówki. Każdy z wałków pokrój na krążki o szerokości około ½ cm. Krążki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 10 minut, aż brzegi będą lekko zrumienione.