logo fixed logo
szukaj koszyk
brakuje: 60,00 zł
  • O projekcie
  • Produkty
  • Nasi dostawcy
  • Przepisy
  • Ciekawostki
  • Filmy
  • Nasze sklepy
  • Ogłoszenia
  • Kontakt
  • e-sklep
  • f
  • ig
Przepisy
Przepisy
Strona główna »  Przepisy »  Szczegóły przepisu

Dziki hot-dog

15 min.
1
łatwy
cały rok

Składniki:

1 bułka typu paluch
1 parówka lub frankfurterka z dzika lub sarny
prażona cebulka
świeża roszponka

Salsa:
3 średnie pomidory malinowe
oliwa z oliwek
2 szalotki lub 1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
zmielona kolendra
sól
pieprz

Konfitura z czerwonej cebuli:
2 czerwone cebule
oliwa z oliwek
2 łyżeczki cukru trzcinowego
150 ml czerwonego półsłodkiego wina
łyżeczka octu balsamicznego
łyżeczka sosu balsamicznego

Sposób przygotowania:

Parówkę lub frankfurterkę grillujemy, po czym wkładamy ją do rozkrojonej bułki, posmarowanej wewnątrz z obu stron salsą. Układamy warstwę konfi tury z cebuli, posypujemy prażoną cebulką i świeżymi listkami roszponki.

Salsa:
Wypestkowane, pokrojone w drobną kostkę pomidory malinowe oraz posiekaną drobno cebulkę i czosnek podsmażamy na oliwie. Kiedy salsa nieco odparuje, dodajemy sól, pieprz i kolendrę.

Konfi tura z czerwonej cebuli:
Posiekaną drobno cebulę podsmażamy na oliwie. Gdy lekko się zeszkli, dodajemy wino, ocet i cukier, po czym dokładnie mieszamy. Dodajemy sos balsamiczny i ponownie mieszamy. Podgrzewamy kilka minut i przekładamy do słoiczka.
Dziki hot-dog
 
Opinie o przepisie  
Brak opinii dla tego przepisu

Logo Dobre z lasu
Dobre z lasu

ul. Grójecka 127
02-124 Warszawa
tel. 605 384 475
info@dobrezlasu.pl

  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Deklaracja dostępności
  • USTAWIENIA COOKIES
Katalog produktów
  • Wędliny z dziczyzny
  • Syropy
  • Dziczyzna
  • Przetwory
  • Grzyby
  • Herbaty i zioła
  • Miody
  • Suplementy
  • f
  • ig
Logo lasów państwowych
powered by WEB interface