logo fixed logo
szukaj koszyk
brakuje: 60,00 zł
  • O projekcie
  • Produkty
  • Nasi dostawcy
  • Przepisy
  • Ciekawostki
  • Filmy
  • Nasze sklepy
  • Ogłoszenia
  • Kontakt
  • e-sklep
  • f
  • ig
Przepisy
Przepisy
Strona główna »  Przepisy »  Szczegóły przepisu

Burgery z dzika w 3 odsłonach

45 min.
3 warianty podania
średnio trudny
cały rok

Składniki:

Sposób przygotowania:

CHE DAR Z LASU
BURGER O PRAWDZIWIE DZIKIM SMAKU
Burgera (s. 71 "DzL czyli natura od kuchni) podajemy w grillowanej bułce. Poza burgerem do bułki wkładamy sałatkę z pokrojonych w plastry ogórków małosolnych wymieszanych ze świeżym koperkiem i musztardą dijon, świeżą sałatę oraz leśny placek ziemniaczany (s. 44, „Przepisy na ciasta”), na którym umieszczamy plasterek sera cheddar. Ważne jest, aby ser ułożyć na placku ziemniaczanym w końcowej fazie jego smażenia, co umożliwi jego rozpuszczenie się.

LEŚNICZÓWKA I BACÓWKA
BURGER Z CHARAKTEREM
Burgera (s. 71 "DzL czyli natura od kuchni) podajemy w grillowanej bułce. Poza burgerem do bułki wkładamy grillowany plasterek oscypka i kilka bardzo cienkich, zgrillowanych plastrów boczku z dzika oraz sadzone jajko przepiórcze. Całość doprawiamy dzikim sosem BBQ (s. 193, „Dżemy, sosy, syropy”)

NATURA I KONFITURA
NIEZWYKLE AROMATYCZNY BURGER
Burgera (s. 71 "DzL czyli natura od kuchni) podajemy w grillowanej bułce. Poza burgerem do bułki wkładamy włoski koper, grillowane borowiki – można zgrillować świeże, mrożone lub suszone. Te ostatnie trzeba wcześniej namoczyć. Dodajemy plasterek dowolnego sera pleśniowego, np. typu Lazur lub Roquefort. Dopełnieniem burgera jest konfitura z owoców leśnych, którą przygotowujemy, mieszając naszą ulubioną konfiturę, np. z borówki brusznicy lub czarnego bzu („Dżemy, sosy, syropy”) z łyżeczką octu balsamicznego i łyżką miodu spadziowego lub wrzosowego.
Burgery z dzika w 3 odsłonach
 
Opinie o przepisie  
Brak opinii dla tego przepisu

Logo Dobre z lasu
Dobre z lasu

ul. Grójecka 127
02-124 Warszawa
tel. 605 384 475
info@dobrezlasu.pl

  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Deklaracja dostępności
  • USTAWIENIA COOKIES
Katalog produktów
  • Wędliny z dziczyzny
  • Syropy
  • Dziczyzna
  • Przetwory
  • Grzyby
  • Herbaty i zioła
  • Miody
  • Suplementy
  • f
  • ig
Logo lasów państwowych
powered by WEB interface